Skip to content

Kunstfotograaf Jesse Faber exposeert ‘Finance in Amsterdam’

Exclusief voor relaties van Poundwise

“Over het algemeen gaan geld en kunst niet heel goed samen. Maar Poundwise gaf me de vrije hand om te schieten wat ik wilde in de stad. Ik mocht bepalen hoe we ‘Finance in Amsterdam’ mochten vormgeven. Geijkte beelden met prostitutie, drugs of een straatnaambordje van de PC Hooft, dat wilde ik niet. Ik wilde juist het gewone Amsterdam van Amsterdammers vastleggen. Niet die van de toeristen.”

Jesse Faber, Amsterdamse kunstenaar

Jouw lot

“Finance in Amsterdam” gaat ook over het lot. Het ene moment ben je de koning te rijk, het andere moment haal je na een teleurstelling je schouders weer op en ga je door met je leven. Die Amsterdamse veerkracht, daar kun je boeken over vol schrijven.

Dromen in je rolkoffer

Miljoenen aan euro’s, verpakt in niets meer dan een rolkoffertje. Iedere dag opnieuw trekt een leger aan dromers met een hoofd vol ambities naar de Zuidas om het grote geld te verdienen. Amsterdam geeft je die kans. Maar pas op, de verleiding van dure spullen en een mooi huis kan je zomaar de kop kosten.

Help een beetje

Ook dit is “Finance in Amsterdam”. Genadeloos, hard, onvergeeflijk. Maar, vergis je niet. De echte Amsterdammer loopt er een paar keer langs, om vervolgens toch om te keren en wat in het bekertje te stoppen. Want, Amsterdam, dat doe je samen.

Geld. Daar zit muziek in.

Amsterdam, sinds jaar en dag een thuishaven voor creatievelingen en paradijsvogels. “Finance in Amsterdam” staat ook voor je geld verdienen op een manier die nét even anders is. Sommige Amsterdammers kiezen voor de illegale route, maar dikwijls vind je ze gewoon met een piano en gitaar op straat.

Verkocht

Etalages vol korting, de échte Amsterdammer kijkt er niet meer naar om. Toch trekken massa’s mensen van heinde en verre dag in dag uit door de Kalverstraat, op zoek naar nét dat beetje meer. Drie paar jeans voor onder de vijftig euro? Je springt er een gat in de lucht van!

Werken voor je centen

Links, rechts, stoplicht, schuin oversteken en weer afstappen. De razende pizzakoeriers zijn voor veel Amsterdammers de ongeschreven helden voor avonden waarop de supermarkt net even te ver weg is. Als je het zo bekijkt verdienen de bezorgers eigenlijk niet helemaal wat ze waard zijn…

Sterren van de economie

De stad gromt, piept en kraakt onder het gewicht van de dagelijkse drukte, de grote en kleine transacties en de snelheid van het beroepsleven. In de hoge torens van De Nederlandsche Bank wordt het grote geld beheerd en in de tram wordt het stukje bij beetje weer uitgegeven aan webshops vol mooie aanbiedingen.

Rock around the block

Noot voor noot, cent voor cent verdient de saxofonist bij het Vondelpark zijn geld. Als achtergrondmuziek voor afspraakjes, wandelingen en romantische avonden is hij eigenlijk onmisbaar. Als “Finance in Amsterdam” een soundtrack nodig heeft, weten we deze ongekroonde held te vinden.

Wat zijn we aan ‘t doen

“Finance in Amsterdam”, het zit mee of het zit tegen. En bij een wirwar aan stoplichten, zebrapaden, omleidingen en trambanen is een vergissing snel gemaakt. Maar ach, de echte Amsterdammer doet dan of zijn neus bloedt en hoopt er met een waarschuwing vanaf te komen.

Meuk

Een stukje ongeschreven Amsterdamse geschiedenis: de boetiek waar je álles krijgen kunt. In straatjes, steegjes en aan grachten vechten kleine winkeltjes om een klandizie die bestaat uit overdonderde toeristen en provincialen op koopjesjacht. Is de beslissing al gemaakt, of kijk je toch eerst nog even bij de buurman?

Flappen

Die leren portemonnee die grootvader al in zijn achterzak had, ook dat is “Finance in Amsterdam”. Geld komt en gaat op de markt, tulpen worden verkocht en komen weer binnen, maar de portemonnee blijft. Generatie op generatie, tot ‘ie écht uit elkaar valt.

Handel in een tassie?

De marktkoopman. Als de wind goed staat, kun je hem van veraf al horen. Op de Albert Cuyp klinkt de echo van het verleden, terwijl allerlei soorten waren tegen een schappelijk prijsje verkocht worden. Zoek je “Finance in Amsterdam”? Begin dan hier!

Vrijblijvend kennismaken?

Daphne Alon
Belastingadviseur/Financieel Planner
daphne-alon-570x570
Ander nieuws

Boekhouding

Wij helpen niet alleen met de dagelijkse facturen, maar ook met de omzet- en inkomstenbelasting. En op basis van je

Binnenkort krijgt elke woningbezitter de nieuwe WOZ-waarde van zijn woning toegestuurd.

Deze waarde kan te hoog zijn vastgesteld door de gemeente. Mocht dat zo zijn, dan kan Poundwise kosteloos namens jou

Aangifte doen – Belastingaangifte wordt bespaarplan

In deze nieuwsbrief vind je uitgebreide informatie over jouw belastingaangifte(n) over het jaar 2023. We geven antwoord op vragen over