Skip to content

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek?

Uit recent onderzoek is gebleken dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de risico’s die bij een aflossingsvrije hypotheek horen. Een aflossingsvrije hypotheek wordt als een aantrekkelijke hypotheekvorm gezien, omdat u dan alleen rente betaalt en geen aflossing. Echter, volgens de huidige wet- en regelgeving dient u aan het eind van de looptijd (meestal 30 jaar)  de hypotheek af te lossen.

In veel gevallen is een aflossingsvrije hypotheek nog steeds prima. Echter, in het kader van reeds doorgevoerde en voorgenomen wetswijzigingen met betrekking tot de eigen woning, is het goed om periodiek te bekijken of dit ook voor de toekomst in uw specifieke geval nog zo is.

Wat kunnen we doen?

Samen met u kunnen wij op basis van uw huidige situatie in kaart brengen of de aflossingsvrije hypotheek ook voor de toekomst nog bij u past. Wanneer dit niet het geval is kunnen wij u adviseren op welke wijze u een toekomstig probleem kunt voorkomen. Wanneer u nog geen 57 jaar bent is het verstandig om nu vast naar uw situatie te laten kijken, wanneer u iets wilt veranderen na deze leeftijd moet de geldverstrekker uitgaan van het inkomen na pensionering.

Waarom nu?
De rente is nu nog heel laag en hoewel de problemen pas in de verre toekomst kunnen ontstaan, kunt u deze voorkomen en wellicht zelfs voordeel behalen wanneer u nu naar uw hypotheek laat kijken. Daarbij is de trend dat banken bij een nieuwe rentevaste periode een hogere rente rekenen voor een aflossingsvrije hypotheek. Dit kan oplopen tot bijna 1%.

Wij staan voor u klaar.
Wat voor u de beste optie is, kunnen we samen bespreken. Onze adviseurs staan voor u klaar. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor (info@poundwise.nl).

Wil je meer weten?

Arianne Kuulkers

Communicatie- & Recruitment manager

arianne-kuulkers-570x570
Ander nieuws

Boekhouding

Wij helpen niet alleen met de dagelijkse facturen, maar ook met de omzet- en inkomstenbelasting. En op basis van je

Binnenkort krijgt elke woningbezitter de nieuwe WOZ-waarde van zijn woning toegestuurd.

Deze waarde kan te hoog zijn vastgesteld door de gemeente. Mocht dat zo zijn, dan kan Poundwise kosteloos namens jou

Aangifte doen – Belastingaangifte wordt bespaarplan

In deze nieuwsbrief vind je uitgebreide informatie over jouw belastingaangifte(n) over het jaar 2023. We geven antwoord op vragen over